Produse anticrapatura

degavimex

Produse anticrapatura

Au rolul de a preveni propagarea crapaturilor precum si despicarea bustenilor in timpul depozitarii sau a cherestei in timpul uscarii.

 

Sunt utilizate pe perioada depozitarii materialului lemnos si se aplica imediat dupe recoltarea bustenilor.

Pentru busteni se utilizeaza S-uri metalice sau Profile din plastic tip I sau H iar pentru cherestea profile ondulate din metal.

Profilele metalice anticrapatura pentru busteni se aplica prin simpla batere a acestora in capatul busteanului cu un ciocan simplu. Acestea intra foarte usor in lemn deoarece sunt ascutite pe o parte.

Profilele metalice tip S anticrapatura pentru busteni au avantajul unor forte de anulare a propagarii fisurii din bustean foarte mari, in schimb in timpul prelucrarii busteanului prezinta dezavantajul ca daca nu sunt eliminate la timp pot deteriora grav sculele cu care acesta se debiteaza.

Eliminarea S-urilor se face sau prin taierea capatului busteanului pe o distanta de 4-5 cm sau prin eliminarea S-urilor prin scoaterea  acestora cu mijloace mecanice.

Profilele din plastic anticrapatura, desi nu asigura o forta de strangere foarte mare, nu trebuie sa fie eliminate in timpul debitarii.

Profilele din plastic se aplica cu un ciocan special care se gaseste de asemenea in oferta noastra.

Despre autor

gavimex administrator

Lasă un răspuns